Logo rij-instructie.nl
Foto: André Verheul

31-jarige vrouw komt om tijdens motorrijles

  actueel

De motorrijdster die donderdagmiddag om het leven kwam in Barneveld kreeg op dat moment rijles. Dat bevestigt de politie. Het gaat om 31-jarige vrouw uit. De motorrijdster verloor de controle over haar tweewieler en ging onderuit. Bij het ongeval waren volgens de politie geen andere voertuigen betrokken.

Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om eerste hulp te verlenen. De hulp mocht echter niet meer baten. Het ongeval gebeurde op een weg waar rijlessen worden gegeven door verschillende rijscholen uit de omgeving.

Dodelijke ongevallen tijdens motorrijlessen zijn volgens een woordvoerder van de brancheorganisatie (BOVAG) en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) uitzonderlijk. De vereniging zegt dat instructeurs over het algemeen goed zijn opgeleid en voorziet leden jaarlijks van bijscholing.

In april 2015 kwam een cursist om het leven tijdens een rijles in Barneveld. De 48-jarige motorrijdster uit Waalre reed destijds tegen een container en overleefde de aanrijding niet. In 2017 ging een andere motorrijdster tijdens haar tweede les in de Veluwse plaats onderuit en raakte gewond. En op 20 april raakte een man ernstig gewond bij een ongeval met een lesmotor op het Nieuwland Parc in Alblasserdam.

Bron: Omroep Gelderland
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten