Logo rij-instructie.nl
Foto:

Twee van drie klanten zijn te spreken over hun rijschool

  actueel

Twee op de drie klanten van rijscholen zijn positief over de rijschool waar ze gelest hebben en geven de rijschool minimaal een 6,0 als rapportcijfer. Een laag slagingspercentage is een van de redenen om een lager cijfer toe te kennen.

Dit blijkt uit een overzicht van 1273 beoordelingen op het reviewsysteem Telefoonboek.nl. De beoordelingen voor een rijschool zijn vaak heel persoonlijk, zo blijkt. "Mensen vinden het belangrijk dat zij hun rij-instructeur kunnen vertrouwen. Wanneer dit het geval is, zijn mensen hier zeker over te spreken. Zo vertelt een tevreden klant: ''Je hebt mij het vertrouwen gegeven dat ik het kan, en daar was ik heel blij mee''. Wanneer een instructeur rekening houdt met persoonlijke wensen wordt dit gewaardeerd. Sommige instructeurs passen hun lessen zelfs compleet aan op de leerlingen."

Kennis van zaken en vakbekwaam
Een goede instructeur heeft volgens de beoordelingen kennis van zaken en is vakbekwaam en geduldig. Als er een relaxte sfeer in de auto hangt wordt dit vaak gewaardeerd door leerlingen. Verder wordt het ook op prijs gesteld als een instructeur moeilijke situaties goed kan uitleggen in begrijpelijke taal. Als laatste is het belangrijk dat goed naar het examen toe wordt gewerkt.  

Negatieve ervaringen
In bijna 34 procent van de gevallen werd er een onvoldoende aan rijscholen gegeven, dat wil zeggen een cijfer lager dan een 6,0. Een laag slagingspercentage is een van de redenen om een lager cijfer toe te kennen. Verder bestempelen klanten een onprofessionele en ongeduldige houding als negatief. Een uitleg die lastig is te volgen is ook een minpunt. Veel van de negatieve beoordelingen zijn persoonlijk en gaan over negatieve ervaringen van leerlingen. Dit kan per persoon verschillen en hoeft zeker niet voor iedereen te gelden. Daarom zijn in dit artikel enkel de beoordelingen die op feiten berust zijn opgesomd.

Met een gerust hart
De overwegend goede resultaten laten volgens Telefoonboek.nl zien 'Dat je bij verschillende rijscholen en instructeurs met een gerust hart kunt beginnen aan je rijlessen. Een goede klik met de instructeur blijft belangrijk, dus let hierop bij het maken van de keuze voor een rijschool. Reviews op internet kunnen een indruk geven, maar het blijft persoonlijk wat iemand prettig vindt aan een rijschool. Deze wensen en behoeften verschillen vaak per persoon"

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten