Logo rij-instructie.nl
Foto: Pixabay

CBR verstuurde 20 procent geen besluitbrief over rijgeschiktheid

  actueel

Het CBR moet andermaal diep door het stof in het kader van procedure rijgeschiktheid. Nu blijkt dat één op de vijf klanten die met smart wachtten op het besluit over verlenging van het rijbewijs tussen 24 januari en 14 maart geen brief heeft gekregen. "De brieven werden abusievelijk niet verzonden", laat het CBR weten. Het CBR staat momenteel onder verscherpt toezicht, maar dat heeft dit blijkbaar niet kunnen voorkomen.

Aan de ellende bij het CBR rond de rijgeschiktheidsprocedure wordt om de haverklap een nieuw treurig hoofdstuk toegevoegd. Nadat op 12 maart alle Kamerfracties tijdens een Algemeen Overleg de vloer aanveegden met het CBR, blijkt nu dat deze datum precies viel in de periode dat liefst 20 procent van de klanten geen besluitbrief hebben ontvangen. Dit begon namelijk op 24 januari en heeft ruim anderhalve maand, tot en met 14 maart geduurd. De brieven zijn gewoon niet verzonden, laat het CBR weten. Niet duidelijk is of dit een fout in het systeem is of dat het een menselijke fout betreft, maar in elk geval is het weer een nieuwe streep aan de balk.

Geïnformeerd
Rond 70 procent van deze klanten is inmiddels, zo meldt het CBR, de afgelopen weken via de klantenservice geïnformeerd over het genomen besluit en heeft het rijbewijs opgehaald. CBR heeft alle klanten de besluitbrief alsnog gestuurd en heeft maatregelen genomen om de kwaliteitscontrole op het brievenproces structureel te verbeteren.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten