Afbeelding

Stint mag na middernacht niet meer worden gebruikt

actueel

De Stint gaat voorlopig van de openbare weg. Na middernacht mag er geen Stint meer de weg op, zo heeft verkeersminister van Nieuwenhuizen besloten na een advies van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) .

De ILT heeft vandaag de minister geïnformeerd dat er potentiële veiligheidsrisico's aan de Stint kleven en daarom wordt de Stint voor onbepaalde tijd van de weg gehaald. Naar aanleiding van het ongeluk in Oss op 20 september, waarbij vier kinderen tussen 4 en 11 jaar overleden, hebben de politie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en ILT direct een verkennend technisch onderzoek uitgevoerd. Deze onderzoeken zijn nog niet afgerond. maar de eerste voorlopige resultaten wijzen er op dat er twijfels zijn over de technische constructie van de Stint. Deze zouden zou ertoe kunnen leiden dat de Stint stil valt of juist niet meer remt. Daarnaast heeft de fabrikant op eigen initiatief technische wijzigingen doorgevoerd zonder deze er goedkeuring aan het ministerie voor te leggen. De bevindingen kunnen een risico vormen voor de bestuurder, de kinderen en andere weggebruikers, meent de ILT.
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1