Logo rij-instructie.nl

FAM gooit ballotageregel overboord en wil nu groeien

  actueel

De FAM heeft gisteren tijdens de jaarvergadering besloten de regel dat leden kunnen bepalen of er nieuwe leden bij kunnen, niet meer rigide te handhaven. Dit opent de mogelijkheid voor nieuwe rijschoolhouders om zich aan te melden en dat is een grote wens: groeien naar rond vijftig leden. "We hanteren natuurlijk kwaliteitseisen en ook eisen ten aanzien van een zekere omvang - voor eenpitters is bij de FAM geen plaats - maar balloteren op basis van ongewenste concurrentie gaat niet meer plaatsvinden", zegt voorzitter Ruud Rutten. Rutten blijft de komende jaren voorzitter van de FAM.

Voor de FAM is dit belangrijk nieuws, want de ballotageregel bestaat al sinds de oprichting. Voorzitter Ruud Rutten vindt de regel al langer 'niet meer kunnen' en heeft hier bij de presentatie van een nieuw meerjarenplan een belangrijk punt van gemaakt. "De FAM is in onze ogen een professionele brancheorganisatie en mede om het contact met de andere brancheorganisaties en het CBR en IBKi niet te verliezen omdat we te klein zouden zijn, is het belangrijk dat die regel werd geschrapt."
Rijschoolhouders kunnen zich nu aanmelden, waarbij het bestuur oordeelt of ze voldoen aan de eisen die de FAM stelt. Is dat het geval, dan volgt een voordracht vanuit het bestuur.

Nog een trendbreuk
Een andere essentiële trendbreuk is dat FAM-leden niet meer rijles in alle categorieën hoeven geven. Rijschoolhouders die groot genoeg en professioneel opereren in alleen consumentenrijbewijzen zijn nu ook welkom, aldus Rutten. Verder wordt het bestuur uitgebreid van drie naar vijf personen om de FAM 'toekomstbestendig' te maken, waarbij het de bedoeling is om twee jonge FAM-leden klaar te stomen voor het bestuurswerk.
 

Meer berichten