Logo rij-instructie.nl

Rij-instructeur voor de rechter wegens ongewenste 'bijzondere verrichtingen'

  actueel

Hij kon niet met z'n handen van z'n jonge leerlinge afblijven en nu hangt hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 120 uur boven het hoofd. Zelf geeft de 46-jarige instructeur uit Leeuwarden toe dat de beschuldigingen kloppen en hij heeft spijt van zijn wangedrag. Zijn advocaat vindt de voorgestelde straf niet passend, aangezien binnenkort een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) verplicht wordt om rijles te kunnen geven en die kan hij met een veroordeling waarschijnlijk op zijn buik schrijven.

De 46-jarige instructeur uit Friesland vond dat zijn jonge leerlinge extra rijlessen nodig had om bijzondere verrichtingen te oefenen. En bijzondere verrichtingen werden het zeker, want de instructeur kwam erg dicht bij het meisje, waarna hij haar begon te zoenen en haar bij haar borst en in de schaamstreek pakte.  Daar was ze niet van gediend, evenals van de mondelinge toespelingen die volgens de Officier van Justitie nogal grof waren. Het meisje deed vervolgens aangifte. Gisteren diende de zaak voor de rechter.
De instructeur vertelde dat hij niet snapte hoe het heeft kunnen gebeuren en stelde voor camera's in zijn lesauto te plaatsen om te laten zien dat hij wel deugt en dat het niet nog een keer gebeurt.
De rechtbank doet op 23 januari uitspraak over de eis van de eis van de Officier van een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, een taakstraf van 120 uur en een meldplicht bij de reclassering.

 
 

Meer berichten