Logo rij-instructie.nl

LBKR schakelt door en wordt stichting; bij RIV is het doodstil

  actueel

De Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) schakelt door en wordt een stichting. Op 5 september passeren de stukken bij de notaris. Verder had de LBKR medio juli een gesprek met brancheverenigingen FAM, VRB en BOVAG Rijscholen waarin de lucht is geklaard. 
 

Er is ook een vierde organisatie die opkomt voor de belangen van rijschoolhouders: Rijscholen in Verzet (RIV). Daarvan wordt de laatste tijd niets meer vernomen en ook de website wordt niet meer actief bijgehouden. De laatste update was op 24 juni. De initiatiefnemers van de LBKR hoorden in eerste instantie bij RIV, maar hebben zich na een hevige ruzie afgesplitst. 
Het feit dat de LBKR een gesprek heeft gehad met de andere drie organisaties, wil overigens niet zeggen dat de LBKR meteen als vierde brancheorganisatie wordt beschouwd en ook rond de tafel mag met het CBR en het ministerie van I&M. Daarvoor moet nog veel gebeuren; als het er al van komt. Ter herinnering: VRB werd pas toegelaten tot het officiële circuit nadat het een democratische vereniging was met leden en een jaarvergadering.
Het beoogde bestuur van de LBKR is vooral tegen de huidige praktijkbegeleiding, maar heeft als algemene doelstelling de kwaliteit in de branche te verbeteren. Daarvoor bood het op 13 juni een petitie aan de leden van de Vaste Kamercommissie voor I&M aan (foto). Inmiddels werkt de LBKR aan een vervolgdocument dat begin volgende maand klaar moet zijn. "In dit vervolgdocument zal dieper worden ingegaan op wat er in het manifest wordt benoemd. In het manifest wordt er gesproken over hogere instroomeisen en opleidingsniveau voor toekomstige rijinstructeurs, de theoretische bijscholing verbeteren, een praktijkgerichte begeleiding in plaats van een examen en een kwaliteitsregister."
 


 

Reageer als eerste
Meer berichten