Logo rij-instructie.nl

Theorie-examen beroepsvervoer is niet voorspelbaar

  actueel

Het theorie-examen voor het beroepsvervoer is onmogelijk zonder kennis met goed resultaat af te leggen. Het CBR heeft ongewenste voorspelbaarheden gewist, maar wijst erop dat de meeste vermeende voorspelbaarheden in het examen "De meeste voorspelbaarheden nogal vergezocht zijn en leiden zelfs naar het verkeerde antwoord. Daarnaast is voorspelbaarheid niet altijd ongewenst", aldus het CBR.

Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat het CBR heeft laten doen naar de eventuele voorspelbaarheid van de theorie-examens voor het beroepsvervoer. Onderzoeksbureau RCEC deed een data-analyse op de hele vragenbank. Van de 9000 specifieke kenmerken die in de verschillende vragenbanken voorkomen, bleek dat er kenmerken voorspelbaar kunnen zijn, "Maar de bevindingen zijn niet per se bruikbaar bij het maken van het theorie-examen. De meeste voorspelbaarheden zijn volgens het CBR nogal vergezocht en leiden zelfs naar het verkeerde antwoord. Daarnaast is voorspelbaarheid niet altijd ongewenst."

Het onderzoek geeft het CBR handvatten om in de toekomst ongewenste voorspelbaarheid te voorkomen. Dit onderzoek wordt over twee jaar herhaald.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten