Afbeelding

Door BOB-campagne daalt aantal alcoholovertreders van 4 naar 1,75 procent

actueel

Sinds de introductie van de BOB-campagne 15 jaar geleden is het aantal overtreders met een te hoog alcoholpromillage gedaald van 4 naar 1,7 procent in de weekendnachten. Mar met te veel drank op rijden blijft en hardnekkig probleem, want er vielen vorig jaar naar schatting tussen 75 en 140 verkeersdoden ten gevolge van alcoholgebruik in het verkeer. Maandag 12 december start het vervolg: 'Ben je Bob, zeg het hardop!'. 

De campagne startte eind 2001 met de slogan "Bob jij of Bob ik?" De vraag was destijds zo populair, dat deze in de Dikke van Dale is opgenomen. Sinds de introductie van de campagne weet vrijwel iedereen dat een echte Bob geen alcohol drinkt als hij/zij nog moet rijden.
Het ministerie van IenM werkt voor de Bob-campagne samen met provincies, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, NOC*NSF, Stichting Verantwoord Alcoholgebruik, TeamAlert, politie en Openbaar Ministerie. Minister Schultz van Haegen van IenM noemt de campagne zeer effectief. "Sinds de introductie van de campagne  zien we een sterke daling van het aantal overtredingen. Naast handhaving en educatieve maatregelen, blijf ik daarom samen met de partners Bob inzetten om het rijden onder invloed nog verder terug te dringen."

Burgemeester Frank Dales van Velsen flankeert een trotse Ronald de Vries.
WRM-docent Ronald de Vries is Lid in de Orde van Oranje-Nassau 13 uur geleden 1
Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 26 apr, 14:44 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08