A brand new day

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar we trapten 2023 in februari groots af met de allereerste BOVAG Rijinstructeursdag, in het BOVAGhuis in Bunnik. Bijna 100 instructeurs van BOVAG-rijscholen kwamen bij elkaar voor een collectieve WRM-bijscholing, waarin verkeersveiligheid centraal stond. Het mag inmiddels bekend zijn dat onze vereniging zwaar tilt aan het bevorderen van de veiligheid op de weg en dat het een onderwerp is dat mij persoonlijk ook aan het hart gaat. Daarnaast is het voor onze afdeling BOVAG Rijscholen van groot belang om de eigen verantwoordelijkheid te nemen op dit vlak én om concreet aan de slag te gaan met de conclusies en aanbevelingen die de commissie onder leiding van Emile Roemer heeft gedaan. 

De BOVAG Rijinstructeursdag is volgens ons dan ook een uitstekend middel om de kwaliteit en professionaliteit - onder onze leden in het bijzonder en voor de hele branche in het algemeen - naar een hoger niveau te tillen. Afgelopen februari was er niet alleen het onderwijskundige aspect voor de instructeurs, maar kwamen ook de ondernemers c.q. rijschoolhouders bij elkaar in Bunnik voor een inhoudelijk programma en uiteraard om met elkaar van gedachten te wisselen over actuele thema’s. Vrijwel direct na afloop vroegen veel aanwezigen om een vervolg van deze dag. Welnu, dan heb ik nieuws, want we gaan een tweede BOVAG Rijinstructeursdag organiseren en wel op maandag 20 november 2023. Alle leden kunnen die dag dus alvast in hun agenda omcirkelen. 

In de tussentijd zitten we echter zeker niet stil voor wat betreft de aandacht voor verkeersveiligheid, want nog voor de zomervakantie staat er een ledenvergadering op het programma in Hardinxveld-Giessendam. Daar staan we samen met de experts van bureau Trafieq uitgebreid stil bij de gevolgen en risico’s van rijden onder invloed van alcohol of drugs en het bewustzijn van jongeren in het verkeer. Na afloop prikken we samen nog lekker een vorkje, dus we verenigen het (zéér) nuttige met het aangename!

Arno Smits,
voorzitter BOVAG Rijscholen