Ledenvergadering met barbecue op 4 juli

De leden van BOVAG Rijscholen zijn op dinsdag 4 juli van harte welkom bij Nederveen Opleidingen in Hardinxveld-Giessendam voor een algemene ledenvergadering met barbecue. Op het programma staan onder andere de benoeming van een nieuw bestuurslid, presentatie van de nieuwe tool voor kostprijsberekening die KPMG in opdracht van BOVAG heeft ontwikkeld en een gastspreker over verkeersveiligheid en de risico’s van rijden onder invloed van drugs en alcohol. Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom.

Verkeerseducatie voor Oekraïense vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland heeft de bij BOVAG aangesloten rijschoolhouders opgeroepen medewerking te verlenen aan de voorlichting van Oekraïense vluchtelingen over de Nederlandse verkeersregels en over rijles in Nederland. Nog dit voorjaar wordt daarover in de avonduren een webinar georganiseerd voor een groep van - naar verwachting - zo’n honderd ontheemden.

BOVAG en ANWB onderzoeken wenselijkheid van collectieve arbeidsvoorwaarden

Afgelopen maand heeft BOVAG in nauwe samenwerking met ANWB/ARO een enquête uitevoerd onder de leden over de wenselijkheid om tot collectieve afspraken te komen over arbeidsvoorwaarden in de rijschoolsector. Dat is een van de opdrachten die voortvloeien uit het rapport van de commissie-Roemer.

Op dit moment zijn er in de branche geen collectieve afspraken en de vraag is of dat wenselijk is. En zo ja, hoe dat geregeld zou moeten worden. Dat kan in de vorm van een cao, maar er zijn - gezien de vele zzp’ers in deze sector - wellicht ook andere vormen die nader onderzocht kunnen worden. Dit onderzoek is een eerste verkenning en bedoeld om te bepalen hoe rijschoolondernemers hierover denken. Allereerst is de enquête uitgezet onder leden van BOVAG en bedrijven die onder ANWB/ARO-vlag opereren. Overwogen wordt om de enquête in tweede instantie ook nog breder uit te zetten.