Route opdrachtgeving A-examen

per 1 mei door examinator. Beetje verrassend besluit, maar ook weer niet. Wie goede ‘voelsprieten’ heeft, had dit wel een beetje zien aankomen. De ervaringen van veel examinatoren waren positief. Dat viel tijdens en na corona al te beluisteren.

Natuurlijk heeft het CBR het vooral over de voordelen. 'En uiteraard mag de instructeur nog steeds meerijden.' Ja, nogal wiedes, zou ik zeggen: dat klink wat sceptisch en is het ook wel een beetje. Want blijkbaar anders dan het CBR ziet deze schrijver ook wel nadelen: De leerling hoort een ‘vreemde’ stem en mogelijk een wat andere manier van instructie, eerder of later, ander woordgebruik enz.
Ook zal lang niet iedere instructeur meer gaan meerijden. Of zelfs ondertussen een lesje doen met een andere leerling, waarbij het eindgesprek ook zomaar gemist gaat worden. Wel lekker (dubbel?) verdienen, maar komt dit de kwaliteit ten goede? Misschien wat te negatief gedacht, maar laten we de ervaringen goed monitoren de komende tijd.

Wachttijden en kwaliteit

Vooropgesteld: we zullen er voorlopig mee moeten dealen. Wij kunnen ook geen blik examinatoren opentrekken. Ook zij doen veelal hun stinkende best, doen overwerk, leveren snipperdagen in, werken op sommige feestdagen enz.

Maar ook een examinator heeft recht op vakantie, en niet iedere examinator wil doorwerken na zijn/haar pensioendatum. Er is voorlopig nog een behoorlijk (groot) personeelstekort bij het CBR.

De corona-achterstand zal nog niet volledig weg zijn, maar de weer enorm opgelopen wachttijden dit voorjaar zijn niet het gevolg hiervan: Dat ‘inhaalarsenaal' aan kandidaten was er afgelopen winter ook en toen waren de wachttijden - in verhouding - redelijk.

Nee, net als alle voorjaren zijn er meer (motor)aanvragen, maar vooral meer vrije dagen die toch een keer opgenomen moeten worden. Het is wel erg moeilijk om die zo gewenste paar procent meer geslaagden te realiseren: leerlingen lassen pauzes in, plots is er toch weer weken eerder een examenplekje, toch maar doen, dan te weinig lestijd en dus een onvoldoende examenrit. Een goede kwaliteit van opleiden heeft zeker een goede instructeur nodig, maar ook een goede lesplanning om de gestelde doelen te halen.

Laten we samen het beste er van maken. CBR en branche geen verwijten maken, maar samen gaan voor een zo goed mogelijke kwaliteit. De examinatoren zitten niet te wachten op slecht voorbereide kandidaten. Wij niet op slechte examinatoren.