Afbeelding
Foto:

FAM kijkt terug op wederom een succesvol symposium

Een van de voordelen van het lidmaatschap bij branchevereniging FAM is het jaarlijks terugkerende symposium. Elk jaar wordt een lid uitgenodigd een tweedaagse bijeenkomst te organiseren in de eigen regio. Zo krijgen leden meer inzicht in de plaatselijke cultuur en kunnen nieuwe ideeën opgedaan worden. Deze keer stond de regio Enschede op de planning.

De eerste dag van het symposium startte met een lezing van de heer E.C. Roelofs van de Universiteit Twente. Hij is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het nut van de intercollegiale toetsing, zoals geopperd in het rapport van Emile Roemer. Aan dit onderzoek heeft onder andere FAM-lid Dek Opleidingen een bijdrage geleverd. 

De inzichten uit de presentatie van de heer Roelofs zijn als erg waardevol bevonden door de leden. De FAM ziet zeker mogelijkheden om de intercollegiale toetsing in te gaan zetten ten behoeve van kwaliteitsverbetering. Ook is er gedebatteerd of het wellicht waardevol is om de tussentijdse toets te vervangen voor deze toets.

Greenteam UT

Na een smakelijke lunch stond een bezoek aan GreenTeam Universiteit Twente op het programma. GreenTeam Universiteit Twente is een studententeam dat zich richt op het ontwikkelen en bouwen van duurzame voertuigen. Het team bestaat uit studenten van verschillende studierichtingen die samenwerken om de grenzen van duurzaam transport te verleggen.

Het team neemt deel aan verschillende internationale wedstrijden, zoals de Shell Eco-marathon en de Formula Student, waar ze het opnemen tegen andere studententeams van over de hele wereld. Tijdens deze wedstrijden draait het om energie-efficiëntie en duurzaamheid, en worden de voertuigen beoordeeld op basis van hun prestaties en efficiëntie.

Naast het deelnemen aan wedstrijden organiseert GreenTeam UT ook verschillende evenementen en projecten om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en om hun kennis en expertise te delen met de gemeenschap. Ze werken samen met bedrijven en organisaties om duurzame oplossingen te ontwikkelen en dragen zo bij aan een duurzamere toekomst.

Na dit bezoek stond een diner in de binnenstad van Enschede op het programma. Gezamenlijk werd de avond afgesloten onder het genot van een drankje.

Grolsch fabriek

Een brouwerijtour door de Grolsch fabriek kan natuurlijk niet ontbreken wanneer de regio Twente bezocht wordt. De brouwerijtour is een rondleiding door de brouwerij waarbij bezoekers kunnen zien hoe het brouwproces van bier verloopt. Tijdens de tour wordt uitgelegd hoe Grolsch bier wordt gebrouwen en welke ingrediënten daarvoor nodig zijn. Ook worden de geschiedenis en het merkverhaal van Grolsch belicht.

Bezoekers krijgen de kans om de brouwketels van dichtbij te bekijken en te ervaren hoe het brouwproces in zijn werk gaat. Tijdens de tour worden ook verschillende bieren geproefd en kunnen bezoekers meer te weten komen over de smaken en eigenschappen van de verschillende bieren van Grolsch.

Naast de rondleiding door de brouwerij is er ook een bezoek aan het Grolsch museum waar de geschiedenis van de brouwerij wordt uitgelegd en waar bezoekers meer kunnen leren over de biercultuur in Nederland.

Afbeelding