Blijf dromen

Deze column gaat over dromen. Die zijn vaak bedrog, denk je misschien meteen. Maar dromen komen ook weleens uit, als je er zelf maar in blijft geloven. Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en lef kan een mooie droom uitkomen.

Jarenlang zijn er duizenden uren besteed aan veel kleine dingen die samen een grote rol spelen om te slagen in de maatschappij. Zoiets red je natuurlijk niet alleen met een droom. Ook hierbij zijn discipline en geloof in jezelf de belangrijkste ingrediënten.

Natuurlijk dromen we, of beter gezegd hopen we, ook op een goede financiële toekomst. Een toekomst die zorgt voor rust en vrijheid, of niet meer het steeds 'moeten'. Die mooie droom kan misschien werkelijkheid worden als je ook daarvoor de nodige inzet pleegt.

Een inzet die discipline vereist om je financiële toekomst niet afhankelijk te laten zijn van onverwachte en teleurstellende gebeurtenissen. Ja, daarvoor moet je reserveren en investeren. Blijf vooral dromen, dan ontstaan de mooiste dingen.

MAAR DAN?

Dan word je plotseling wakker met het zweet op je voorhoofd. Reserveren en investeren, maar hoe dan? Dan ligt er weer opnieuw een dag voor je met alle bekende problemen. Wachttijden, brandstofprijzen, inflaties en lesgelden. 

Wat denk je, zouden onze overheidsinstanties (ministeries en ZBO’s) ook van die mooie dromen hebben die nooit uitkomen? Zullen zij echt wakker worden met de grote problemen van de rijschoolwereld op het netvlies? Begrijpen zij wel welke moeilijkheden de rijscholen ondervinden om een redelijk bestaan te hebben? 

Eén ding is duidelijk, we zullen het zelf moeten doen en het vertrouwen in onszelf houden dat het eens beter wordt.

Daarom mijn advies: BLIJF DROMEN!!!