Jos Post (links) wenst Boudewijn Pijnappel veel succes.
Jos Post (links) wenst Boudewijn Pijnappel veel succes. Foto: LBKR

Boudewijn Pijnappel nieuwe voorzitter LBKR

Algemeen

Aanleiding voor de start van de Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) was de sanctie op de Praktijkbegeleiding. In 2018 slaagde zij erin het verliezen van de bevoegdheid om te laten zetten in een verplichte bijscholing en herkansing. Sinds het begin is Jos Post voorzitter, maar nu niet meer. De nieuwe voorzitter is Boudewijn Pijnappel, die ook aan de wieg heeft gestaan van de VRB.

De afgelopen zes jaar heeft Jos Post zich als medeoprichter onvermoeibaar ingezet voor een betere branche. Hij was al een soort van afgezwaaid, maar nu heeft hij de voorzittershamer definitief overgegeven aan Boudewijn Pijnappel.
Post kijkt terug op een mooie tijd. “Sinds 2017 heb ik mij actief ingezet voor kwaliteitsverbetering binnen onze mooie branche. De afgelopen jaren (met name in het begin) ben ik met collega’s veel onderweg geweest naar Den Haag. De gesprekken gingen destijds vooral over de praktijkbegeleiding en de sanctie die erop lag. Deze vonden wij, nog steeds, buitenproportioneel.”