Algemene ledenvergadering van 27 januari

Jammer als u er niet was! Zowel op het ‘open’ middagdeel als op onze besloten ledenvergadering mogen we positief terugkijken.

Goede en interessante verhalen van de sprekers. Onze partners fysiek aanwezig. Contacten maken en/of onderhouden en goede gesprekken met leden en niet-leden maakten dat de middag (te) snel om was.
De geboden informatie was zeer zeker nuttig en onmisbaar voor onze toekomstige bedrijfsvoering.
Ook het ‘officiële’ deel bood – naast de verplichte nummertjes – hoop en een positieve teneur voor de nabije toekomst. Dit viel zowel te horen uit de mond van Alexander Pechtold alsook van Jos Vaessen namens de koepel. Want al zouden we graag sneller willen, reken maar dat er achter de schermen – nu nog in betrekkelijke stilte – keihard wordt gewerkt om de rijschoolbranche een goede toekomst te (blijven) bieden.

Niet 2027 maar 2025 al!

Foutje, waarvoor excuses! Vorige editie stond vermeld dat leasebedrijven vanaf 2027 geen auto’s met verbrandingsmotor meer mogen leveren. Dat moet zijn 2025. Minder dan twee jaar dus.

Voor rijscholen met leaseauto's die schakel willen blijven aanbieden dus zaak om uiterlijk volgend jaar dit te regelen. Ook voor hen die in 2025 of iets later naar elektrisch overstappen zaak om tijdig uw bedrijfsplan aan te passen. Er komt meer bij kijken dan die elektrische auto(‘s) bij u op de stoep te laten bezorgen.
Denk aan laden, maar ook wanneer laden en waarmee. En wat te doen met personeel dat de auto mee naar huis neemt.
Of we nu willen of niet: in 2025 wordt sowieso het rijden met een brandstofmotor aanzienlijk zwaarder belast (lees: een boetebedrag - via bpm en wegenbelasting - voor wie nu nog steeds met een brandstofmotor wil rijden) tot wel 12.000 euro. De elektrische auto wordt dan ‘het nieuwe normaal'. Minder of geen subsidie meer, en ook betalen voor gebruik.
Succes met uw keuzes. En VRB-leden hoeven niet alles alleen te doen. Samen staan we Sterk!