'Het CBR is echter duidelijk niet van plan hier iets aan te veranderen. De taak ligt dus bij de koepel om het ministerie te overtuigen van een beleidswijziging CBR
'Het CBR is echter duidelijk niet van plan hier iets aan te veranderen. De taak ligt dus bij de koepel om het ministerie te overtuigen van een beleidswijziging CBR", aldus Roger Keijbeck. Foto: Hans Peijs

FAM kijkt terug op geslaagde nieuwjaarsborrel

Woensdag 18 januari organiseerde branchevereniging FAM weer haar jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Ook dit jaar was Huis het Bosch in Lexmond de locatie. Samen met de leden, CBR, ministerie, IBKI, PIB's en genodigden werd het glas geheven. Gezamenlijk werd er teruggekeken op 2022 en vooral uitgekeken naar alle komende ontwikkelingen in 2023. 

De ongeveer 75 genodigden luisterden naar de speech van voorzitter Roger Keijbeck. 

Er werd begonnen met 1 minuut stilte, omdat de laatste mede-FAM-oprichter Boy Modderman (Rijschool Dibo Emmen) afgelopen jaar is overleden en een icoon in de rijschoolwereld ons in de persoon van Sjanie Oostdijck is ontvallen. 

In deze speech werden een aantal belangrijke speerpunten van de FAM voor dit jaar aangehaald. De belangrijkste boodschap richting het CBR is dat de FAM zich nog meer sterk gaat maken voor een andere behandeling van rijscholen. De laatste jaren ziet het CBR de rijscholen als ketenpartners, een woord dat de FAM een doorn in het oog is. Rijscholen moeten weer klant worden van het CBR! 

Van ketenpartner weer terug naar klant 

Roger Keijbeck refereerde in zijn speech aan koepelvoorzitter Jos Vaessen. In de tijd dat Vaessen directeur was bij het CBR was er een hele goede samenwerking tussen rijscholen en CBR. Destijds regelde de rijbewijsleerling alle zaken rechtstreeks met de rijschool, zonder bemoeienis van het CBR. Hiermee werd veel werk weggehaald bij de klantenservice, iets dat bij het CBR ook kan leiden tot een kostenreductie. Het CBR is echter duidelijk niet van plan hier iets aan te veranderen. De taak ligt dus bij de koepel om het ministerie te overtuigen van een beleidswijziging. De FAM gaat zich hier enorm voor inzetten. Wij willen weer kunnen ondernemen en wij willen weer kunnen groeien als rijscholen. 

Koepel 

Keijbeck bedankte Jos Vaessen voor zijn inzet om samen met de brancheorganisaties de koepel gestalte te geven: hij heeft van los zand cement kunnen maken; dit gaat echt de goede kant uit en de eerste successen zijn al behaald. CBR en ministerie zien de koepel als aanspreekpunt van de gehele branche. Sterker nog: ze hebben het duidelijk uitgesproken. 

Bestuur

Verder bedankte Roger in zijn speech de andere leden van het bestuur voor hun geweldige inzet, ieder op zijn eigen manier. Aankomend jaar zal de samenstelling ongewijzigd blijven; met het toevoegen van Willeke van Thiel (2e secretariaat) is er nu een 7-koppig bestuur. 

De verwachting is dat ook het ledenaantal in 2023 nog toe gaat nemen. Momenteel zijn er weer enkele aanmeldingen. Voor elke professionele grote opleider is er ruimte bij de FAM. 

Code 78 

Tot slot haalde de voorzitter nog code 78 aan. Het wordt steeds duidelijker dat de autobranche bijna volledig gaat elektrificeren. Dit betekent dus ook dat deze auto's niet zullen beschikken over versnellingen en dus automaatauto's zullen zijn. Vroeg of laat komt er een kantelpunt en zal het CBR  mee moeten in het laten varen van de automaatbeperking, iets waar de FAM zich ook voor wil inzetten. 

De FAM wenst iedereen in de branche een verkeersveilig 2023.