Afbeelding

Kleine drieduizend reacties Europese Rijbewijsrichtlijn

Algemeen

De Europese Commissie wil dit jaar de herziene Europese Rijbewijsrichtlijn vaststellen. Dat wordt de vierde Europese Rijbewijsrichtlijn. Het eerste kwartaal buigt de commissie zich over alle ongeveer drieduizend reacties die uit alle EU-landen zijn gekomen om vervolgens met een afgewogen standpunt te komen.

Dit wordt de vierde Europese rijbewijsrichtlijn, waarbij net als bij de drie voorgaande harmonisering van de regels ten aanzien van het rijbewijs het doel is. Bij voorbaat lijkt vast te staan dat werkt wordt gemaakt van het digitaliseren van het rijbewijs, het toelaten van 18-jarigen op de vrachtwagen in de hele EU en het verhogen van het maximale voertuiggewicht met een B-rijbewijs tot 4,25 ton. Dit laat de organisatie ADAC weten, nadat het de status van dit moment in kaart heeft gebracht.

Speculeren

Let wel: wat de ADAC doet is puur speculeren. Pas als de Europese Commissie zich heeft uitgesproken, is helder welke regels er wel en niet komen. ADAC, niet zomaar een clubje, meent echter op basis van wat nu naar buiten is gekomen t..