Afbeelding
Foto: Bas Stoffelsen

Algemene Ledenvergadering op 27 januari 2023

Ook deze ‘stukkieschrijver’ wenst U het allerbeste voor het nieuwe jaar! Al snel is daar onze jaarlijkse ALV. Dit keer hebben wij gekozen voor een ‘open’ middagprogramma, met als item: les elektrisch.

Iedereen uit de rijschoolwereld is welkom: uiteraard onze leden, leden van collega brancheverenigingen en zeker ook zij die (nog) nergens bij aangesloten zijn.
Wij hebben dit zo bedacht om 2 redenen:
- Het belang van dit onderwerp dat echt ons allen aangaat.
- VRB wil er zijn voor zijn leden, maar ook niet leden worden niet vergeten.

Uiteindelijk zijn de uitdagingen voor iedereen in onze branche hetzelfde, hoe verschillen wij er soms individueel ook over denken.
Om iets te bereiken zal het motto toch moeten zijn: Samen Sterk!

Kijken in de glazen bol

Helaas beschikken wij niet over de gave om de toekomst te voorspellen. Degene die zeggen dat wel te kunnen, nemen we meestal niet al te serieus. Wat we wel kunnen, is naar de feiten kijken van het heden  en naar toekomstige verandering die op stapel staan. Een feit is dat wij in de nabije toekomst – misschien tijdelijk – in elektrische auto’s zullen lessen.

Feit is dat leasemaatschappijen vanaf 2027 geen auto's met verbrandingsmotor meer mogen leveren. Of die datum keihard is? Uit ervaring weten wij dat zoiets best 1 of 1½ jaar later kan worden, maar het komt eraan.
Dat zal de omschakeling zeker gaan aanjagen in onze branche. Nu is aanschaf van een elektrische auto niet zo'n groot probleem. Maar heb je meerdere auto's , hoe is het dan met het laden? Gaat U meerdere laadpalen installeren? Kan de stroomkabel dit wel aan? Kan Uw energieleverancier/netbeheerder wel extra capaciteit leveren? Zonnepanelen op het bedrijfspand? Wat vindt de verzekering daarvan? Lesauto's s ‘nachts laden lijkt logisch, wat heb dan aan zonnepanelen?

Er zullen wel oplossingen zijn en of komen maar tijdig voorbereiden is wel noodzaak.

Waar het kan, wil VRB de leden hierin ondersteunen!