Afbeelding
Foto: Hans Peijs

App voor BOVAG-leden

Onlangs ontvingen leden van BOVAG Rijscholen via e-mail een uitnodiging om de nieuwe BOVAG Ledenapp te downloaden. Deze app biedt een online plek om met collega's en BOVAG-specialisten te praten en discussiëren. Over ondernemerszaken of het allerlaatste branchenieuws, of om advies te vragen aan elkaar, tips te delen of ervaringen uit te wisselen.  

BOVAG-leden willen graag persoonlijk contact met BOVAG én met collega-leden, om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en van elkaar te leren. In de app chat u eenvoudig met collega’s over nieuws of andere onderwerpen, één-op-één of in een groepsgesprek. Er staan al verschillende groepen klaar, bijvoorbeeld over de rijbewijscategorieën en over jonge ondernemers in de rijschoolbranche. BOVAG-specialisten zijn bereikbaar met een druk op de knop voor raad en daad. De BOVAG Ledenapp is een pilot en uiteindelijk zou deze app de wekelijkse BOVAG-nieuwsbrief per e-mail kunnen vervangen. Heeft u de uitnodiging niet ontvangen of heeft u andere vragen? Stuur dan een mail naar ledenapp@bovag.nl.  

Beperkte stijging 
BOVAG-contributie  

Vanwege de extreem hoge inflatie heeft de BOVAG Ledenraad besloten om de contributie niet volledig te indexeren, maar slechts een verhoging van 4,7 procent te hanteren. Dat is grofweg de helft van de consumentenprijsindex (CPI), die BOVAG normaal gesproken hanteert.   

BOVAG indexeert de contributie voor leden normaal gesproken jaarlijks, dat wil zeggen: het contributiebedrag stijgt mee met de inflatie, zoals uitgedrukt in de CPI (gemiddelde consumentenprijsindex, die voor 2022 uitkomt op 10 procent). De inflatie over 2022 komt zeer hoog uit, en daarom heeft de ledenraad van BOVAG besloten de leden tegemoet te komen en slechts de kerninflatie zoals gehanteerd door VNO-NCW door te berekenen in de contributie. Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "Ondernemers hebben het lastig in deze tijden, met fors stijgende kosten, onder meer van energie en personeel. Dat vraagt om actie van BOVAG. Dat doen we natuurlijk richting de regering, maar ik vind dat we zélf ook iets moeten doen richting onze BOVAG-leden. Vandaar dus deze ingreep in de contributie voor 2023."