Afbeelding

1079 rijscholen hebben lager slagingspercentage dan 30%

Algemeen

Algemeen directeur van het CBR Alexander Pechtold liet onlangs bij het AD optekenen dat hij van plan is om slecht presterende rijscholen van de zaterdag te weren. Bij slecht presterend ligt wat het CBR de lat bij 30 procent. Hoe de cijfers liggen? Van de 6739 die eind september bij het CBR waren ingeschreven, zijn er 1079 die onder de 30 procent zitten.

Er zijn examinatoren die op zaterdag van de acht uur die ze draaien acht keer een kandidaat moeten laten zaken en daar heeft Pechtold het helemaal mee gehad. Dit zijn teveel incidenten om te negeren, meent het CBR. Blijkbaar kiezen slecht presterende rijscholen ervoor hun kandidaten op zaterdag naar het CBR te sturen vanwege een vermeende hogere slagingskans en dat vindt het CBr niet kies. Daarom wordt serieus overwogen om slecht presterende rijscholen geen examens meer toe te kennen op zaterdag.

Niet meer welkom

We hebben de data erop nageslagen en constateren dat 1079 rijscholen niet meer welkom zijn op zaterdag op het moment dat het CBR deze maatregel effectueert. Geldt een criterium van 40 procent, dan komen er nog eens 849 ri..