Op naar 2023

We lopen alweer naar het einde van het jaar 2022, hopelijk kunnen we het jaar uitgaan zonder dat we weer met coronamaatregelen te maken krijgen. We hebben, zullen we maar zeggen, genoeg andere uitdagingen aan ons hoofd.
Onlangs zijn de nieuwe tarieven van het CBR bekendgemaakt en eerlijk is eerlijk: een verhoging van iets meer dan 3% in deze tijden waarin de prijzen van alles door het dak schieten, is een reuzemeevaller. Dat mag ook wel een keer gezegd worden.
Voor veel rijschoolhouders is dit het moment om te gaan nadenken over de tarieven van volgend jaar. Uiteraard zou men dit altijd moeten doen als de situatie daarom vraagt, maar traditiegetrouw is het einde van het jaar, als de prijzen van het CBR bekend zijn, het moment. En wederom hebben we daarin een behoorlijke opgave: wat gaat de economie doen, de brandstofprijzen stijgen weer, de prijzen voor energie blijven maar stijgen, de inflatie is niet bij te houden. Allemaal zaken om mee te nemen bij het bepalen van je tarief. Daarom is het belangrijk om je kosten en baten goed in beeld te brengen, en een gezond tarief te durven vragen.

Wij als bestuur zijn ook alweer in volle gang om de algemene ledenvergadering van 2023 voor te bereiden en ik kan u al verklappen dat we dit anders gaan doen dan andere jaren. Voor dit jaar hebben wij als centraal onderwerp 'elektrisch' gekozen, een hot item dat steeds meer een rol speelt. Dan hebben we het niet over de negatieve vorm van duur in prijs in de huidige maatschappij, maar juist in de auto-motor-bromfietsbranche als hip en happening. Ook de rijschoolbranche wordt op het feit gewezen dat binnen niet al te lange tijd de elektrische voertuigen de boventoon gaan voeren.
Om 13.00 uur starten we met onze samenwerkingspartners een markt vol stands en sprekers, van wie een aantal elektrisch georiƫnteerd is. Op het eind van de middag hebben we nog een verrassing in petto in de vorm van een bekende spreker die ons als rijschoolhouder zal inspireren voor nu en in de toekomst. Uniek is dat voor dit gedeelte ook niet-VRB-leden welkom zijn. Een mooie kans om kennis te vergaren omtrent elektrisch rijden en kennis te maken met de VRB.
Aansluitend zal voor uitsluitend VRB-leden de vergadering plaatsvinden, die afgesloten zal worden met een lekker diner (lopend buffet). Binnenkort volgt meer informatie over ons programma op 27 januari.

Jos van Zuylen,
voorzitter VRB