Alexander Pechtold spreekt rijschoolhouders toe.
Alexander Pechtold spreekt rijschoolhouders toe. Foto: CBR

Alexander Pechtold wil de branche echt beter maken

Algemeen

Alexander Pechtold trad drie jaar geleden aan als algemeen directeur van het CBR. Volgens menigeen zou hij geen blijvertje zijn, want in de aard toch meer politicus dan een manager van een groot bedrijf. Maar drie jaar later zit hij er nog steeds. Is de branche daar nu wat mee opgeschoten?

Alexander Pechtold wordt regelmatig genoemd als er weer ergens een baantje moet worden vergeven. Recent nog ging zijn naam in het rond om directeur te worden van het veelgeplaagde Schiphol en telkens als er een burgemeesterspost wordt waarbij D66 mag leveren, valt de naam Pechtold. Maar drie jaar na zijn onverwachte benoeming als algemeen directeur van het CBR zit hij er nog steeds en niets duidt erop dat hij het voor gezien wil houden. Stevig in het zadel, zo wordt dat genoemd.

Benaderbaar

Wat je ook van hem mag vinden, benaderbaar is hij wel. Bij een van zijn eerste presentaties in januari 2020 bij de ledenvergadering van de VRB hoorde hij de discussie tussen rijschoolhouders en over het CBR enige tijd rustig aan, maar God hoord..