Esmee Don, 23 jaar en salesmanager van DON opleidingen.
Esmee Don, 23 jaar en salesmanager van DON opleidingen. Foto: DON Opleidingen

De volgende generatie

Deze keer eens geen column van Roger, maar een interview met twee jonge FAM-leden.

Stel jullie beiden zelf eerst even voor.

Jessie Keijbeck, 27 jaar, samenwonend met mijn partner Andy(36) en zoon Sepp (2) in Susteren. Directrice Keijbeck Opleidingen, een opleidingsinstituut in rijbewijzen, logistieke, veiligheids- en instructeursopleidingen gelegen in Susteren en Venlo(Limburg). 

Esmee Don, 23 jaar en salesmanager van DON opleidingen. Een opleider gespecialiseerd in alle (beroeps)opleidingen, nascholing Code 95 voor beroepschauffeurs, veiligheidstrainingen en managementtrainingen. We zijn gevestigd in Naaldwijk, Amsterdam, en Wognum (Noord -en Zuid- Holland) 

De FAM heeft een nieuwe commissie opgezet “Jonge Fammers”, wat vinden jullie daarvan?

"Wij zijn heel blij dat onze generatie een eigen commissie heeft. Deze commissie geeft ons een handvat om als jonge ondernemers bij elkaar te komen. We kunnen met elkaar lachen, maar vooral ook veel van elkaar leren."

Wie zijn de kartrekkers van deze commissie?

"Voorheen was er nog geen commissie en organiseerden we onderling bijeenkomsten. Elke keer was er dan iemand anders aan de beurt om deze te organiseren. Inmiddels zijn tijdens ledenvergadering van 29 juni j.l. wij (Jessie Keijbeck en Esmee Don) tot kartrekkers van deze commissie verkozen. Dit is vooral om de terugkoppeling naar de leden en het bestuur te geven, maar ook om overkoepelend de activiteiten in goede banen te leiden."

Wat zouden jullie hiermee willen realiseren?

"Leren van elkaar en leren mét elkaar. We zitten allemaal in dezelfde branche en voeren nagenoeg allemaal dezelfde diensten uit. We staan voor veel uitdagingen, die ons als jonge ondernemers bezig houden. Tegelijkertijd blikken we gezamenlijk naar de toekomst. Dit alles maakt dat we veel van elkaar kunnen leren en onze kennis en ervaringen kunnen delen."
"Om te beginnen gaan we alle collega rijscholen bezoeken, zodat we een goed beeld krijgen van elkaars ondernemingen. Vervolgens gaan we kijken naar de toekomst; waar is er vraag naar? Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleidingen over zelfontwikkeling of zelfs (familie)bedrijfsovernames."

Wat zijn de toelatingseisen om hier bij te kunnen komen?

"Jonge Fammers heeft een maximumleeftijd van 40 jaar en is het wenselijk om aanwezig te zijn bij de ledenvergaderingen van de FAM. Verder is iedereen die zijn of haar kennis en ervaringen wil delen en wil netwerken met ons, van harte welkom."

Wat verwachten jullie van de FAM, waarbij kunnen wij jullie helpen?

"Kennisoverdracht. De FAM zit vol met ervaren ondernemers die kennis hebben van onze branche. Zij weten hoe het ondernemen werkt, wat er vroeger speelde en welke toekomstvisie wij hebben. Wij hopen dat de FAM ons kan ondersteunen in het ondernemen binnen onze branche."

Vinden jullie het wellicht ook een idee om straks een plaats in het bestuur te krijgen als Jonge Fammers?

"Dat sluiten we zeker niet uit. Het is niet verkeerd om een jonge blik op alles te werpen. Iedereen heeft zijn eigen visie en denkwijze. Bij verschillende generaties kan dit ook heel anders zijn."

Is er verder nog iets dat jullie graag willen vertellen?

"We zijn trots dat wij deel uitmaken van een branchevereniging als de FAM. We zien dan ook de meerwaarde in om lid te zijn. Doordat we korte lijntjes hebben, zijn we altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwtjes etc. De Jonge Fammers is een leuke club met jonge ondernemers, die graag hun kennis delen!"

Jessie Keijbeck, directrice Keijbeck Opleidingen.