Speciale bijscholingsdag voor instructeurs januari

BOVAG organiseert op maandag 23 januari 2023 een speciale bijscholingsdag voor rijinstructeurs, samengesteld door BOVAG en opleiders, die in het teken staat van de kwaliteitsverbetering van rijscholen.  

Met deze dag sorteert BOVAG voor op nieuwe eisen van het CBR, die rijscholen gaan stimuleren om hun opleiding te verbeteren, zodat meer kandidaten in één keer slagen voor het praktijkexamen. Het programma van de Rijinstructeursdag biedt extra tools om het slagingspercentage in uw rijschool te optimaliseren. Het CBR maakt plannen voor een prestatieladder en die wordt mogelijk in de tweede helft van 2023 ingevoerd. Rijscholen met een hoger slagingspercentage krijgen dan waarschijnlijk voordelen, zoals meer ruimte bij het plannen van examens. BOVAG stelt voor de Rijinstructeursdag samen met opleiders een WRM-bijscholingsprogramma op dat bijdraagt aan het verhogen van de kwaliteit van uw rijschool. Bijscholing is bovendien - en uiteraard - ook een verplicht onderdeel voor het behoud van de WRM-pas. Zorg dus dat uw instructeurs deze dag alvast vrijhouden in hun agenda! Later volgt meer informatie over het programma, waarin ook onderwerpen voor ondernemers zijn opgenomen. De BOVAG Rijinstructeursdag vindt op 23 januari 2023 plaats van 9.00 tot 20.00 uur in het BOVAGhuis in Bunnik.  

Bovemij Mobiliteitsfestival op 27 september in Groenekan 

Op dinsdag 27 september 2022 organiseert Bovemij in samenwerking met BOVAG het allereerste Mobiliteitsfestival in Fort Voordorp in Groenekan. BOVAG-voorzitter Han ten Broeke zal tijdens dit festival de Prinsjesdagplannen doornemen. Hij bespreekt onder andere wat er in Den Haag is bedacht en welke impact dat op u als ondernemer heeft. Daarnaast is er die middag en avond volop ruimte voor netwerken, muziek, live-entertainment en heerlijk eten en drinken. Het festivalterrein is geopend vanaf 16.00 uur 's middags en het programma zal ongeveer tot 21.00 uur duren. Aanmelden kan via het ledenportaal mijn.bovag.nl.