Afbeelding
Foto: Pixabay

Reminder CCV-opleiders

Vanaf 1 juli kon men nog kiezen of men de oude of nieuwe theorie-examens deed voor de vrachtauto, maar vanaf 1 september a.s. gaan de vernieuwde theorie-examens van start.
Let op de overgangsregeling voor kandidaten die al een deel op de ‘oude manier’ hebben behaald.

Zoals in een eerdere zoom-meeting afgesproken is, gaat de VRB de eerste ervaringen met onze CDE-leden in een nieuwe meeting evalueren. Binnenkort zullen we hiervoor een datum plannen.
Per 1 oktober a.s. volgt er ook nog een aanpassing aan de toets besloten terrein. Dit vereist wat nieuwe stippen op de beschikbare terreinen. Tijdig wat huis- en schilderwerk doen, voorkomt verrassingen. En met een beetje planning is er tijd genoeg.

Nog meer voor onze CDE-leden: foutieve factuur

Een oplettende collega is erachter gekomen dat het CCV niet-afgenomen theorie-examens (categorie CD) verkeerd heeft gefactureerd. Voor een niet-afgenomen VC3-examen wordt al enkele jaren een foutief bedrag in rekening gebracht. 79 euro i.p.v. 43,75 euro. Dit is gekomen door een systeemfout.

Na contact met het CCV is toegezegd dat dit voor alle CDE-opleiders gecorrigeerd wordt. Via de rekening-courant wordt het eventuele te veel afgeschreven bedrag teruggestort. Het is nog niet duidelijk hoeveel jaren ze terug gaan (of kunnen) kijken.
Zodra dit duidelijk is, horen wij daar meer over. Ook rekeningoverzichten van het CBR/CCV vragen zo nu en dan om enig controlewerk, blijkt maar weer!
Deze keer met dank aan onze oplettende collega.