Maarten Alewijn van Damen
Maarten Alewijn van Damen Foto: Ton van Til

Hightech motorpakken met sensoren en airbag in opmars

Algemeen

De tijd dat motorkleding vrijwel uitsluitend uit zwart leer bestond ligt al weer ver achter ons. Moderne motorkleding is inmiddels beschikbaar in een modieus kleurenpalet en biedt optimale veiligheid dankzij de toepassing van uiterst hoogwaardige, beschermende, waterdichte en isolerende materialen zoals cordura. Een nieuwe ontwikkeling betreft de elektronische airbagpakken die de kans op letsel bij een ongeval drastisch verminderen. 

Tachtig procent van de racepakken die Damen Motorkleding verkoopt is op dit moment voorzien van een airbag, vertelt algemeen directeur Maarten Alewijn. ‘Ook bij toerrijders neemt dit een hoge vlucht. Ik verwacht dat het airbagpak binnen tien jaar gemeengoed zal zijn.’

Damen Motorkleding, dat in 1964 werd opgericht, is gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan diensten. Het productenprogramma omvat zowel motorkleding voor diverse professionele spelers (de (PRO-lijn) , zoals de politie in Nederland, België en Luxemburg, het CBR en rijschoolhouders, als pakken, schoenen, handschoenen, broeken etc. voor toerrijders en woon-werkverkeer (Tour-lijn) en de racerij (Race-lijn). Voor alle kledingstukken (leer én textiel) geldt dat ze ..