sdr
sdr

Het collegiaal advies wordt lastig inplannen in de agenda

Algemeen

De proef met het collegiaal advies (collegiale toetsing) in Zeeland is ten einde en nu is het wachten tot Royal HaskoningDHV met de bevindingen komt. Rijschoolhouder Mark Vaane was een van de deelnemers. Hij ziet veel voordelen, maar heeft ook bedenkingen. Met name ‘agendatechnisch’ is er nog wel een hobbel te nemen.

De collegiale toetsing is een van de aanbevelingen uit het Roemer rapport dat de rijopleiding moet verbeteren. In het rapport staat er dit over: ‘Voer een systematiek van collegiale toetsing in tussen rijinstructeurs. Met een collegiale toets wordt de afhankelijkheid van de leerling in de een-op-eenrelatie doorbroken. De uitkomst van de collegiale toets wordt vastgelegd in het leerlingvolgsysteem. De momenten waarop een collegiale toets uitgevoerd moet worden (bijvoorbeeld na welke module) wordt vastgelegd in het nationale leerplan.’

Het idee is niet blijven liggen, maar is in het voorjaar opgepakt. En zoals het dan gaat met dit soort dingen vindt er eerst een proef plaats, waarvan het praktijkgedeelte van mei tot en met juli plaatsvond. ..