Afbeelding
Foto:

FAM viert uitbreiding ledenaantal met feestelijke barbecue

Op woensdag 29 juni heeft de jaarlijkse barbecue van branchevereniging FAM plaatsgevonden in Lexmond. Dit jaar beloofde het een drukke editie te worden door de grote groei in ledenaantal. Naast leden zijn ook alles PIB’s (Partners in Business) uitgenodigd. Dit is een groep van bedrijven die het exclusieve recht hebben om tijdens vergaderingen een pitch te mogen geven, ook hebben zij de mogelijkheid om speciale aanbiedingen te organiseren voor de leden van de FAM.

In korte tijd hebben acht nieuwe leden zichzelf aangemeld bij de FAM. Sommige waren al oude bekenden van de FAM, maar er zijn ook nieuwe rijscholen die het nut inzien van een lidmaatschap van dé branchevereniging voor grote professionele opleiders.

Tijdens de barbecue hebben alle nieuwe leden een FAM vlag en bordje ontvangen, daarnaast is er een groepsfoto gemaakt. 

De leden die zijn toegetreden zijn:
Leeuw Opleidingen uit Eindhoven
Verkeersschool de Hoog uit Vlaardingen
E & R Opleidingen uit Nieuwegein
Rijinstructeur by Jongepier uit Aalsmeer
Rijschool West-Friesland uit Wognum
Verkeersschool Rijnland uit Alphen aan de Rijn
Verkeersschool Blom uit Etten-Leur
Verkeersschool Wesseldijk uit Nijmegen

Waarom kiezen voor FAM

Dat de FAM op dit moment populair is, komt natuurlijk niet uit het niets. Het is op dit moment erg belangrijk voor professionele opleiders om zich aan te sluiten bij een branchevereniging. Zowel de plannen van het rapport van Roemer en de komst van de koepel vereisen dat de branche meer uit één mond gaat praten. Wil je als opleider dus op de hoogte zijn van wat er speelt, dan moet je aan tafel zitten met de juiste mensen. De FAM is een kleine club qua leden, dus als lid is er veel inspraak en wordt er echt overlegd. Ondanks dat de FAM klein is in ledenaantal vertegenwoordigt het ongeveer 15% van alle afgenomen examens bij het CBR (alle categorieën).

Niet alleen B

Een ander groot voordeel is dat er bij de FAM ruimte is voor alle rijbewijscategorieën en code 95. Als een van de weinige is er bij de FAM expertise aanwezig over alle facetten van verkeer en logistiek. Hierdoor is de FAM ook een sterke en gewenste gesprekspartner bij CBR, IBKI, het ministerie en de Tweede Kamer.

Lid worden?

Een gewaagde uitspraak is dat er bij de FAM ruimte is voor alle serieuze professionele rijscholen en opleiders. Wel zijn er duidelijke instroomeisen zoals het hebben van een eigen leslokaal, een deugdelijke receptie en minimaal 40 examens op 3 verschillende categorieën. Voor meer informatie over het lid worden van de FAM kunt u kijken op de website of neem contact op met voorzitter Roger Keijbeck.  

www.famopleiders.nl

Afbeelding