Lokale verkeersquiz

Veel lokale VVN-afdelingen hebben aardig in beeld waar in hun gemeente moeilijke en/of gevaarlijke verkeerssituaties zijn. Of die in ieder geval als zodanig ervaren worden.

Vaak duurt het jaren voordat een gemeente – als dat al het geval is – de situatie aanpast.

Onlangs zagen wij een leuke manier om in ieder geval zo’n situatie voor de verkeersdeelnemer te verduidelijken: een kleine verkeersquiz op Facebook met foto’s en situaties die vaak voorkomen. Uiteraard met een goede uitleg over de juiste antwoorden.
Misschien een idee voor anderen??

Minder motorongevallen

Een paar maanden geleden stond er in dit mooie vakblad een artikel over de vrij sterke afname van het aantal – dodelijke – motorongevallen. Een heel goed bericht tussen veel minder positieve cijfers.

Het bericht was afkomstig van RAI Vereniging en hun conclusie was dat dit kwam door veel veiligere motoren, betere kleding en weginrichting.
Natuurlijk mag iedereen voor eigen parochie prediken maar … zou ook niet een – klein beetje? – betere rijopleiding ermee te maken hebben?? We doen het toch samen.

Cijfers

Met cijfers kun je heel mooie dingen doen en met een beetje rangschikken zijn ze op heel veel manieren uit te leggen. Het mooie is dat iedereen dan wel een beetje gelijk heeft. Meer dan 300.000 praktijkexamens in te halen resulteert in langere wachttijden. Een 8% hoger slagingspercentage landelijk en de wachtlijsten verdwijnen. Er komen veel cijfers van het CBR en de meeste vegen de stoep van het CBR schoon.

Maar … Zijn er nu opeens veel meer rijinstructeurs en rijinstructrices in onze branche actief? Of maken de huidige collega’s veel meer uren? Dacht het niet! (Vast wel een beetje, maar meer dan 10% lijkt ons niet). Dan kan het aanbod van kandidaten niet opeens exceptioneel in zeer korte tijd omhoog!

Laat ons eens de cijfers zien van het 1e kwartaal 2019 en die van 2022. Hoeveel praktijkexamens zijn er in deze 2 jaren aangevraagd en afgenomen? Dan weten we wat de belangrijkste reden is van de lange wachttijden: de stijging van het aantal aanvragen of de lagere afnamecapaciteit van het CBR. Ben benieuwd.