Out of the box

BOVAG zit bepaald niet stil. De afgelopen jaren hebben we met het bestuur hard gewerkt aan nieuw elan voor de afdeling Rijscholen, met daarbij nieuwe initiatieven en activiteiten. Wat vooral duidelijk werd was dat we veel meer gebruik kunnen en moeten maken van het enorme netwerk dat de hele vereniging BOVAG met zijn duizenden leden biedt. Immers, wij zijn als rijschoolhouders degenen die het mogelijk maken dat bij andere BOVAG-leden omzet kan worden gedraaid. Zonder rijbewijs heeft het namelijk weinig zin om een auto, motor, scooter, caravan of camper te kopen. Of om die te laten wassen, vol te tanken en te laten onderhouden en repareren. 

Traditioneel gezien leiden we alleen maar op voor hetgeen kandidaten tijdens een examen voor hun kiezen kunnen krijgen. Terwijl er zoveel meer zaken komen kijken bij het besturen en überhaupt bij het hébben van een gemotoriseerd voertuig. Leren we onze kandidaten standaard hoe ze moeten tanken? Of laten we ze eens een wasstraat ervaren? Voor dat laatste hebben we dan ook concreet iets bedacht met onze collega’s van de BOVAG-autowasbedrijven. Maar liefst 90 vestigingen in het hele land hebben inmiddels aangegeven u met open armen te ontvangen om leerlingen hun eerste wasstraatervaring te kunnen bieden. Nodig? Nee, niet per se. Nuttig? Ja! 

En we roeren ons op nog veel meer vlakken. Zoals met ‘Back on the Bike’. Uit onderzoek van BOVAG blijkt namelijk dat heel veel incidentele motorrijders behoefte hebben aan een opfriscursus. Rijscholen kunnen bij BOVAG een toolkit aanvragen met kant-en-klaar cursus- en informatiemateriaal voor een opleiding met theorie en praktijk die ongeveer een dagdeel in beslag neemt. We denken dus ‘out of the box’, om er nog maar eens een Engelse term in te slingeren. En we helpen ondernemers om ook ‘out of the box’ te leren denken. 

Arno Smits,
voorzitter BOVAG Rijscholen