Afbeelding
Foto:

Masterclass voor
Rijschoolondernemers

Rijschoolhouders met een verschillende achtergrond namen in juni deel aan een ‘Masterclass voor Rijschoolondernemers’ van De VerkeersAcademie. Hun doel was is om meer kennis te vergaren in de huidige tijd waarin veel dingen veranderen.

Het zijn turbulente tijden. Overal en zeker ook in de rijscholenbranche. Personeelsschaarste, kostenstijgingen, bizar lange reserveringstermijnen: als rijschoolhouder komt er van alles op je af en je hebt er maar mee te dealen. Volgens Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie, is er om die reden behoefte aan meer specifieke kennis om het bedrijf te runen en om in te spelen op veranderende marktomstandigheden. “De kwaliteit moet omhoog”, aldus Kantelberg.

Zelf heeft hij in de loop der jaren meerdere trainingen gevolgd en hem viel elke keer weer op dat dit ging om enerzijds de grote lijnen en dat er anderzijds alleen deelnemers waren van grote bedrijven. “Het midden- en kleinbedrijf deed nooit mee.”

Kantelberg kwam recentelijk in contact met Pieter Willemse van Kenneth Smit, een bureau dat is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van management, communicatie en commercie, en daaruit kwam al snel naar voren dat er op dit gebied niets is voor rijschoolondernemers. “Veel bedrijven groeien als kool en het gaat ze heel goed, maar ze missen de tools om dat optimaal te begeleiden. Lang verhaal kort: ik heb Pieter gevraagd een speciale training te ontwikkelen voor deze groep ondernemers in de rijschoolbranche.”

In de training wordt besproken hoe je kunt meebewegen in een veranderende markt en er worden tips, tricks en handvatten uitgereikt om succesvol te blijven ondernemen. “Haal het beste uit jezelf, je medewerkers én je rijschool”, is een van de aanbevelingen.
En ook: “Als rijschoolondernemer wordt jouw functioneren grotendeels bepaald door de motivaties, kwaliteiten en prestaties van je medewerkers. Maar naast het aansturen en motiveren van mensen, ligt er nog veel meer op je bord waarmee je aan de slag moet. De training “Masterclass voor Rijschoolondernemers.”

Tijdens de training, die bestaat uit vier dagen, verwerven de deelnemers praktische vaardigheden en zij krijgen toegang tot de laatste inzichten op het gebied van communicatie en management. Er wordt vele geoefend met onder meer voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de rijschoolondernemers. Zo krijg je inzicht in het managementproces en in jezelf. “Door feedback van de trainer én de groep van rijschoolondernemers, ontdek je hoe kleine veranderingen in gedrag leiden tot grote resultaten.”

De training kost 2.750 euro exclusief btw per deelnemer en wordt gehouden bij een minimum aantal van vier deelnemers, terwijl twaalf deelnemers het maximum is.