FAM kijkt terug op geslaagd symposium

Na twee jaar van uitstel zijn de leden van de FAM eindelijk weer met elkaar op symposium geweest. Deze editie werd de regio Den Bosch en Tilburg bezocht. Twee dagen met informatieve lezingen in combinatie met een goede dosis netwerken hebben weer gezorgd voor een geslaagde editie. Ook de volgende editie staat alweer gepland, in 2023 wordt omgeving Doetinchem bezocht.

In het kader van beroepsontwikkeling en netwerken organiseert de FAM elk jaar een 3-daags symposium. Enkele jaren geleden is besloten dat elk jaar een FAMmer zijn of haar regio laat zien tijdens het symposium. Eerder werden al Venlo en Rotterdam bezocht, nu stond de regio van Bax Opleidingen op het programma. 

Het symposium startte met een rondleiding door het in juni 2021 nieuw opgeleverde pand van Bax. Alle ruim 40 deelnemende leden werden hartelijk ontvangen met een heerlijke lunch. Daarna werd een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Van Mossel Automotive in Waalwijk. Hier werd een lezing gegeven door directeur en eigenaar Eric Berkhof. Er werd uitvoerig ingegaan op het succesverhaal van het bedrijf en Eric deelde prachtige ondernemersverhalen. Na deze inspirerende sessie is iedereen vertrokken naar Den Bosch. 

In Den Bosch stond een heerlijk diner te wachten, waarna de dag tot een einde kwam. Voor iedereen was een hotelkamer geregeld aan de markt in het centrum van de stad. 

Dag 2 stond in het teken van de grotere voertuigen middels een bezoek aan de nieuwste Mercedes garage van Louwman in Gilze. Hier kregen de FAM-leden een lezing over de toekomstvisie van het merk Mercedes-Benz Trucks. Actuele onderwerpen zoals elektrisch rijden en waterstof kwamen uitvoerig aan bod, waarna een rondleiding door het moderne complex volgde.

Gelukkig was er ook tijd voor een wat luchtiger activiteit. De Schrobbelèr fabriek werd bezocht, dit gecombineerd met een welkome borrel: een erg leuke afwisseling op een zeer leerzaam en inspirerend symposium. De dag werd afgesloten met een geheel verzorgde feestavond, waarna het symposium weer tot een eind kwam. Met veel nieuwe opgedane kennis en inzichten zijn alle leden weer vertrokken. 

Roger Keijbeck,
voorzitter FAM