Op 13 juni 2017 deed de LBKR voor het eerst echt van zich spreken door een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer.
Op 13 juni 2017 deed de LBKR voor het eerst echt van zich spreken door een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer. Foto: Hans Peijs

‘Op een gegeven moment is het gewoon tijd voor vers bloed’

Algemeen

Voor de buitenwacht was plotseling Jos Post geen voorzitter meer van de LBKR. Edward Hofstede heeft zijn functie overgenomen en Post blijft de komende maanden aan om als vicevoorzitter Hofstede en het bestuur te helpen. Maar het is de bedoeling dat de allereerste voorzitter van de LBKR niet te lang meer bestuurder is van de beroepsvereniging.

Beroepsvereniging LBKR is nog niet heel lang actief – sinds de zomer van 2017 – maar heeft in die relatief korte tijd wel haar stempel op de branche gedrukt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het sterke bestuur, dat sinds de start onder leiding staat van Jos Post, die al jaren een rijschool in Zwolle drijft. De LBKR startte als stichting, maar omdat de organisatie daardoor geen voet aan de grond kreeg bij het CBR werd de organisatievorm anderhalf jaar later omgezet in een vereniging. Jos Post was hier altijd een voorstander van en droeg dat ook uit.