Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Het CBR zit vol verrassingen

Algemeen

Met grote verbazing lees ik dat Nutheorie en de ANWB zijn toegetreden tot de opleidingsraad van het CBR. Of, met verbazing... Dit zat er natuurlijk al aan te komen. Het CBR wilde namelijk, zo werd in januari bekend, de opleidingsraad uitbreiden van vier naar zeven vertegenwoordigers. De vier zijn de brancheorganisaties BOVAG, FAM, VRB en LBKR en daarnaast is er dus plek voor drie nieuwkomers. 

Daarbij gold een aantal stringente voorwaarden. De opleiders moeten minimaal tweeduizend theorie-examens per jaar afnemen, moeten geboekstaafd staan als professionele rijschool en er moet sprake zijn van een landelijke vertegenwoordiging en van een achterban. “Bij ‘vertegenwoordiging van een brede achterban’ kun je bijvoorbeeld denken aan een franchisegever”, liet het CBR daarbij weten. Eigenlijk kwam het erop neer dat de plekken bij voorbaat vergeven waren aan Nutheorie en de ANWB Rijopleiding.

Bij allebei zet ik vraagtekens. Nutheorie is een zogenoemde turbo-opleider en ik hoef niet uit te leggen wat de turbo-opleiders teweeg hebben gebracht in de branche. Ook vraag ik me af welke achterban Nutheorie vertegenwoordigt. Bij mijn weten..