Lentekriebels

Afgelopen weken is het wisselend weer geweest, maar de lentekriebels zijn duidelijk voelbaar en de klok is verzet waardoor de dagen langer lijken te worden. Motorrijders ontwaken weer uit hun winterslaap, fietsers hebben hun accu weer opgeladen en de horeca draait weer op volle toeren.
Je zou bijna denken dat er geen vuiltje meer aan de lucht is.

De realiteit is echter helaas heel anders, een onzinnige oorlog wel erg dichtbij, brandstofprijzen, energieprijzen, grondstoffen en zo kan ik nog wel even doorgaan, gaan als een raket omhoog. Met levertijden is het al niet anders: uitgestelde of zelfs geannuleerde leveringen van voertuigen, enzovoorts.

En dan natuurlijk de wachttijden bij het CBR die helaas in deze negatieve trend meegaan. Hierdoor lopen de emoties hoog op. Ongetwijfeld gaat u ergens in deze Rij-instructie daar veel meer van lezen, zo ook het standpunt van de VRB.

Na 2 jaar hebben we eindelijk, weliswaar met 2 maanden uitstel, onze algemene ledenvergadering weer fysiek kunnen houden. Ondanks alle digitale middelen die we tegenwoordig weten te gebruiken was dat toch wel weer een verademing. We kunnen terugkijken op een mooie vergadering waarbij gastspreker Jan Jürgen Huizing van het CBR een toelichting gaf over de oplopende wachttijden. Ook konden we bekendmaken dat we graag willen gaan samenwerken met de KNMV. Voor alle duidelijkheid, zowel de KNMV als de VRB blijft de eigen identiteit behouden, maar gaan daar waar mogelijk samen optrekken. Na een korte uitleg stemden de aanwezige leden in en zal Arjan Everink namens de KNMV vanaf nu aanwezig zijn bij de bestuursvergaderingen.

Waar we ook erg blij mee zijn is dat we twee nieuwe algemene bestuursleden mogen verwelkomen, te weten Leo de Heer en Arie Vroege; hiermee is het bestuur weer op volle sterkte. Door het vertrek van Irma was de functie van het secretariaat onbemand, gelukkig heeft bestuurslid Hugo Mentink zich hiervoor beschikbaar gesteld. Na een korte toelichting vanuit zijn zijde en toestemming vanuit de zaal zijn wij dan ook ontzettend dankbaar dat hij deze taak op zich wil nemen.
Het laatste halve uurtje was ingeruimd voor het afscheid van Irma Brauers, die na 3562 dagen ons bestuur heeft verlaten. Vanuit deze plaats wil ik dan ook eenieder bedanken die aanwezig is geweest.
Als bestuur gaan we, zoals jullie ook van ons mogen verwachten, verder door met zaken voor onze leden behartigen. Het zal zeker niet altijd makkelijk zijn maar we doen dit, net als de lente met ons doet, met veel energie.

Blijf gezond en zuinig op jezelf.

Jos van Zuylen
Voorzitter VRB