Veranderingen

Veranderingen, we hebben er allemaal mee te maken, zo ook binnen het bestuur van de VRB. Op 25 maart zal Irma Brauers ons voor de laatste keer bijstaan als zeer gewaardeerd bestuurslid en secretaris van de VRB op onze algemene ledenvergadering.

Na een periode van ruim 9 jaar moeten wij, wegens de opgenomen statuten van de VRB, afscheid nemen van onze secretaris. Irma heeft zich de laatste 9 jaar bijzonder ingewerkt als de kennisbank en motor van de vereniging en we zullen haar directe aanwezigheid dan ook heel erg gaan missen. Irma kon altijd enorm bogen op de juiste ingangen bij de diverse organisaties waarmee we als brancheverenigingen moeten samenwerken en is als het ware een wandelende encyclopedie waar het feiten en branchegerelateerde zaken betreft. En voor het geval haar geheugen haar in de steek liet, was er altijd haar befaamde schrift nog waar ze alles in terug kon vinden.

Zij laat ons een enorme mooie portefeuille na waarbij we beseffen dat de tijd die Irma in veel zaken stak ons helaas niet gegeven is. De koppen van het gehele bestuur zullen hierbij goed bij elkaar moeten worden gestoken om niet over te lopen in de vele vergaderingen en beraadslagen waarin Irma nu nog participeert. 

Mede door bestuursleden als Irma is de VRB geworden wat het nu is. Een branchevereniging die er is voor haar leden, die gezien wordt als een serieuze gesprekspartner, die niet schopt om te schoppen, maar probeert onze mooie branche nog mooier te maken en beseft dat we dit samen moeten doen. Aan ons de schone taak dit voort te zetten. 

Irma heeft gelukkig aangegeven dat we altijd bij haar kunnen aankloppen wanneer we vastlopen met zaken waarbij haar expertise nu eenmaal verder reikt dan de onze. Maar hoe gek het ook klinkt, het is mooi zo, ook voor Irma. We gunnen haar de tijd die ze nu krijgt, niet om 07.00 uur al in overleg met wie dan ook, maar genieten van haar gezin en alle andere mooie dingen in het leven. 

Ook voor de VRB is het uiteindelijk goed dat de wacht regelmatig wordt gewisseld om zo de vereniging (lees: het bestuur) levendig en alert te houden. Het biedt waarschijnlijk ook weer nieuwe kansen. 

Irma, uit het bestuur wil niet zeggen dat we geen contact gaan onderhouden, maar we willen ook hier alvast gebruikmaken van de mogelijkheid om je ontzettend te bedanken en namens eenieder die je dierbaar is te zeggen: het ga je goed!

Voor deze keer sluit ik deze column niet af als voorzitter, maar als geheel huidig bestuur:

Jos van Zuylen, voorzitter
Rob Steuten, vicevoorzitter
Dorine van der Willik, penningmeester
Hugo Mentink, algemeen bestuurslid (nieuwe secretaris per 25 maart)