Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Afleiding in verkeer nog lang niet de kop ingedrukt

Algemeen

Misschien is het wel de meest vreemde campagnenaam die er is: MONO. Het gaat erom automobilisten erop te wijzen zich niet te laten afleiden. De pijlen zijn vooral gericht op zakelijk rijdend Nederland, want bedrijven maken de meeste kilometers. Vraag is of dat MONO een beetje bekend is onder automobilisten én of ze zich ook eraan houden. Daarvoor voerde MONO-zakelijk een onderzoek uit dat elk jaar wordt herhaald om de voortgang te kunnen zien.

Met de bekendheid van MONO zit het niet bijster goed, want slechts één op de vijf werkgevers kent de website. Bekendheid met de website is natuurlijk wat anders dan weten welke tips en middelen MONO aanreikt om zonder afleiding te rijden. In het laatste geval gaat het om een bekendheid onder 16 procent van de mensen. Vier vijfde van de werkgevers kent de tips en middelen simpelweg niet. 

Toegevoegde waarde

Aan de werkgevers is vervolgens gevraagd of het MONO-convenant voor hen toegevoegde waarde heeft. Hierop antwoordt meer dan de helft (51 procent) dat dit het geval is. Eén op de tien werkgevers (10 procent) geeft aan dat dit wel meerwaarde heeft. Minder dan een vijfde (17 procent) geeft aan dat er alleen meerwaarde is als er concrete voo..