Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Ondernemersklankbord

Het ondernemersklankbord ziet een toename in het aantal ondernemers die als gevolg van de coronapandemie het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Zeker nu alle uitgestelde belastingen, maar ook het terugvorderen van onterecht verkregen ondersteuningen, aan de orde zijn.

VRB roept ondernemers op om tijdig hulp in te roepen. Het ondernemersklankbord vraagt, gelet op de bijzondere omstandigheden waarin ondernemers verkeren, geen eigen bijdrage voor de hulp die men kan inroepen. Wellicht is tijdig hulp inroepen nog hét moment om het schip te keren. Of om erger te voorkomen.

VRB lesvoertuigverzekering

De VRB autoverzekering bevat een extra clausule die, onder een aantal voorwaarden, dekking biedt voor schade aan de transmissie die voortvloeit uit eigen gebrek. Onder transmissie wordt verstaan het versnellingsbakhuis met alle inwendige onderdelen, de hulpversnellingsbak, de koppelingsplaat met drukgroep en de koppelomvormer.

Theorie-examens
T-rijbewijs

In de theorievragen T-rijbewijzen gebruikte het CBR zowel de term ‘motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS)' als ‘mobiele machine (MM)'. Om de vragen korter en beter leesbaar te maken wordt vanaf 01-01-2022 alleen nog de term ‘mobiele machine (MM)' gebruikt. De term 'motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS)’ komt niet meer voor in het theorie-examen.