Erwin en Marco Don (directie DON Opleidingen) en rechts: Jolanda de Jong en André Trilling (directie Verkeersschool Trilling).
Erwin en Marco Don (directie DON Opleidingen) en rechts: Jolanda de Jong en André Trilling (directie Verkeersschool Trilling).

Groeihonger DON Opleidingen nog niet gestild

Algemeen

Het was een beetje een bericht in de marge: DON Opleidingen in Naaldwijk neemt Verkeersschool Trilling in Amsterdam en Van Vugt Verkeersopleidingen in Wognum over (Trilling had drie jaar geleden Van Vugt al overgenomen). Maar dit is wel degelijk een opzienbarend nieuwsbericht, want een grote overname gebeurt heel zelden in deze branche. Tijd dus voor een nadere uitleg, waarvoor we Marco en Erwin Don benaderen. Belangrijkste vraag: staan we aan een vooravond van veel meer overnames? Het antwoord en meer leest u hieronder.

Met de overname van Verkeersschool Trilling en Van Vugt Verkeersopleidingen is DON Opleidingen in Naaldwijk 2022 begonnen met een ‘big bang’, aldus berichtten wij 12 januari. ‘Samen sta je sterker dan alleen!’, luidt de gezamenlijke boodschap. En ook: ‘Met de overname kunnen de drie opleidingsinstituten eenvoudiger klanten door heel Nederland bedienen.’ De drie verkeersopleiders zijn gespecialiseerd in alle (beroeps)rijbewijzen, nascholing code 95 voor beroepschauffeurs en veiligheidstrainingen. Het zijn grote namen in de sector en Erwin en Marco Don werkten al enige tijd samen met Jolanda de Jong, algemeen manager bij Van Vugt en André Trilling, voormalig eigenaar van de bedrijven in Noord-Holland. “Eigenlijk was de overname een logisch..