Doe wat je zegt

Als eerste wil ik eenieder een goed, succesvol maar bovenal een gezond 2022 toewensen. 2022 zal weer een bewogen jaar worden, denk ik. Zo hebben wij als bestuur al het besluit moeten nemen om onze algemene ledenvergadering uit te stellen van 28 januari naar 25 maart. De verwachting is nou niet dat we op 28 januari geen beperkingen meer hebben betreffende coronamaatregelen en we willen nu toch echt graag een fysieke vergadering, waarbij we zo veel mogelijk leden mogen ontmoeten. 

2022 zal een jaar worden van veranderingen in ons bestuur. We zullen het secretariaat opnieuw moeten gaan bemannen in 2022. Er zullen wat bestuursleden bij komen om de werkzaamheden meer te kunnen verdelen. Hierin hebben we al flinke stappen gezet en ik ben er zeker van dat dit allemaal goed gaat komen.
2022 zal een jaar worden van de vraag hoelang de automaatcode 78 nog zinvol en te verdedigen is. Feit is dat meer dan 50 procent van alle nieuw verkochte auto’s voorzien is van een automaat. En als deze code een keer gaat verdwijnen, heeft dat met name invloed op de eenmanszaken die met één auto rijden. Ook hier zullen we een vinger aan de pols moeten houden.

2022 zal het jaar van samenwerken worden en dan in de breedste zin van het woord, zoals overleggen met andere brancheorganisaties. Denk dan met name aan de oprichting van de koepel, zoals jullie in de vorige uitgave uitgebreid hebben kunnen lezen. Maar ook met het CBR, IBKI en noem alle partijen maar op in onze branche. 2022 mag van mij ook het jaar van meer transparantie worden, want dat is onlosmakelijk verbonden met samenwerken. Maar we zijn dat ook verplicht aan onze leden. We houden nu soms te veel de kaarten tegen onze borst. Zeg wat je doet, maar nog veel belangrijker, doe wat je zegt. 

2022 mag van mij het jaar worden dat er strenger gecontroleerd en gehandhaafd gaat worden. Degenen die in onze branche naast het paaltje piesen, mogen het van mij gaan voelen.  

2022 mag van mij het jaar worden dat lachgas verboden wordt. Wij doen er alles aan om verkeersveilige bestuurders af te leveren, maar aan de andere kant is het gebruik van lachgas in het verkeer explosief gestegen. Dat is dweilen met de kraan open.

Jos van Zuylen,
voorzitter VRB