Zo gaat de koepel worden ingericht

Hoe gaat de koepel worden ingericht?, is een van de vragen die voorligt.
Welke rechtsvorm de koepel krijgt is nog niet bepaald, maar wel staat vast hoe de organisatiestructuur eruit gaat zien. Aan de top komt een dagelijks bestuur met een voorzitter, penningmeester en secretaris. Wie er in dit bestuur komen, is nog niet duidelijk. Boeijink zegt er onder andere over: “In onze opinie moeten het onafhankelijke personen worden, maar wel mensen met veel kennis van de branche. Dat betekent dat Ruud en ik niet in het bestuur gaan zitten, want ik ben gelieerd aan een uitgever en Ruud heeft een eigen rijschool en was voorzitter van de FAM. Waarmee ik maar gezegd wil hebben dat wij als gekleurd beschouwd kunnen worden en dat is niet goed voor mensen in het hoofdbestuur. Misschien dat we in een soort raad van toezicht kunnen plaatsnemen, maar daar hebben we het nog niet over gehad.”
Dit bestuur wordt gekozen door de kamers, die de basis vormen van de koepel. Er komen kamers van brancheorganisaties, uitgevers (deze twee zijn tot nu het verst), en verder van opleidingsinstituten, softwareleveranciers en franchiseorganisaties en er wordt gepraat over een Kamer van Innovatie en Verkeersveiligheid. Elke kamer krijgt ook weer een bestuur, aangevuld met één, twee of desgewenst meer deskundigen, die rouleren per onderwerp. “Als er iets speelt in bijvoorbeeld de motoropleidingen, dan heb je dus een specialist nodig die daar alles over weet”, aldus Rutten.  

Garantieregeling

Hoewel de organisatie nog niet is uitgekristalliseerd, wordt ook al verder gekeken. Boeijink: “In het rapport ‘Van rijles naar rijonderwijs’ van Emile Roemer wordt onder andere gezegd dat er een garantieregeling moet komen voor consumenten om bepaalde toestanden te voorkomen en daar denken we nu al over na. Of dat een regeling wordt die rechtstreeks onder de Curriculum Commissie Autorijonderwijs (CCA) moet hangen of op een andere manier zal de toekomst uitwijzen, maar we praten er wel over. Net zoals we het ook hebben over een klachtenregeling die er ook moet komen.”