Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BOVAG organiseert webinar over privacywet

Mag ik de geboortedatum van mijn klant vastleggen? Kan ik registreren dat mijn medewerker gevaccineerd is? Hoe zit het met foto’s en privacy? Alles wat u hierbij wel en niet mag is bepaald in de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG). De Stichting AVG organiseert op woensdag 8 december om 10.00 uur een gratis webinar speciaal voor BOVAG-leden.

Corona heeft gezorgd voor vergaande digitalisering en thuiswerken, maar ook voor veel vragen over het gebruik van persoonsgegevens. Wat mag u nu wel en niet vastleggen als het gaat om uw klanten en medewerkers? Daarbij wordt het risico dat u als bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit steeds groter. Vorig jaar meldde de Autoriteit Persoonsgegevens meer dan 25.000 datalekken! De kans op een datalek is groter als gegevens niet goed beschermd zijn opgeslagen. De schade die uw organisatie dan oploopt qua reputatie is enorm.

30 minuten

Maak gebruik van de kennis van de experts van de Stichting AVG en laat u in 30 minuten bijpraten over de belangrijkste onderdelen van de AVG. Meld u nu aan via het ledenportaal mijn.bovag.nl voor het webinar dat plaatsvindt op woensdag 8 december 2021 om 10.00 uur. Dit webinar is gratis toegankelijk voor BOVAG-leden. Voor meer informatie over de privacywet gaat u naar mijn.bovag.nl/privacy.

Vraag tijdig VOG aan

Voor het verlengen van de WRM-bevoegdheidspas heeft u een originele Verklaring Omtrent Gedrag nodig en die mag niet ouder zijn dan zes maanden. Niet vergeten dus om de VOG op tijd aan te vragen. Lastig in deze hectische tijd, maar bij te laat aanvragen en inleveren van de VOG bij IBKI kan uw rijbevoegdheid vervallen. Wanneer de VOG ontbreekt en de WRM-bevoegdheidspas dus niet op tijd kan worden verlengd, mag de instructeur per direct geen rijles meer geven. Daarnaast moet de instructeur een herintrederstraject volgen om de bevoegdheid weer terug te krijgen.