Afbeelding

Familie Brünen sleutelt aan de rijopleiding

Algemeen

Verkeerscollege Brünen in Enschede bestaat 60 jaar en er werken inmiddels rond 60 personen. Wat je noemt een grote jongen in de sector. En in al die 60 jaar heeft het bedrijf aangetoond vooraan te staan bij ontwikkelingen. Dat is nu ook weer het geval. Directeur-eigenaar René en zijn zoon Tom, die op het punt staat om samen met zijn broer Steven het bedrijf over te nemen, vertellen er alles over.

René Brünen weet niet beter dan dat zijn vader Dorus de rijschool heeft. Hij groeide samen met zijn zus Yvonne en broer Marcel op tussen de lesauto’s en het was niet meer dan logisch dat zij de zaak overnamen. Dat gebeurde in 2000. “Voordat je het weet zit je tot over je oren in de branche”, zegt René, die zijn zus en broer enkele jaren geleden uitkocht. “Wat dit vak zo leuk maakt? Ik ben een mensenmens en als je dat bent dan is dit zo’n geweldige omgeving om in te werken omdat je te maken krijgt met alle geledingen van de maatschappij.”

Nooit verstopt

Verkeerscollege Brünen (voorheen Autrorijschool Brünen en onder die naam kun je het bedrijf nog steeds terugvinden) heeft zich nooit verstopt, in die zin dat hij jarenlang in touw w..