André Hufman is eigenaar van inmiddels de grootste particuliere rijschool in Nederland op basis van het aantal B-examens.
André Hufman is eigenaar van inmiddels de grootste particuliere rijschool in Nederland op basis van het aantal B-examens. Foto: Hans Peijs

50 grootste rijscholen hebben samen marktaandeel van 14,8% B-examens

Algemeen

In september vorig jaar presenteerde Rij-instructie de vierde editie van een data-analyse naar de grootste B-rijscholen in Nederland. Dat was de vierde editie en nu is het tijd voor de vijfde editie. Vraag is of de panelen zijn verschoven. Ja dus, maar niet heel veel. In de editie die zaterdag bij de abonnees valt, staan de ranglijsten, maar nu hebben we al de belangrijkste conclusies. Een belangrijke is dat rijschool Hufman in Amersfoort momenteel de grootste is.  

Los van Rijless.nl en Autorijschool L (dit zijn geen echte rijscholen, maar zogeheten ‘aanbrengers’ van klanten) is de grootste particuliere rijschool dit jaar Hufman uit Amersfoort. Die stond in de vorige editie nog onder A.N.H. Rijopleidingen Amsterdam (de ANWB-rijschool in de hoofdstad), maar die is nu iets gedaald in de ranking. Nu we het toch over de ANWB Rijopleidingen hebben: tel je alle examens van alle franchisenemers op, dan is helder dat dit verreweg de grootste speler in de markt is.

Weglopen

Wolf Rijbewijsshop is ook al jaren een van de grootste spelers, maar was vorig jaar al voorbijgestreefd door Hufman en ziet de Amersfoortse rijschool nu weglopen. Opvallend is ook dat het totaal aantal afgenomen examens van in elk..