Afbeelding
Foto:

Caravantraining succes

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht trok begin oktober vijf dagen veel bezoekers naar het BOVAG-terrein voor de activiteiten Try the Caravan en Try the Camper. Het enthousiasme was groot om een caravantraining te gaan volgen bij een BOVAG-rijschool.

De beursbezoekers konden bij BOVAG een half uur lang onder begeleiding van een BOVAG-rijinstructeur rijden met een camper of in een auto met caravan. Ruim 120 kampeerders konden hiervan gebruikmaken en dat had makkelijk het viervoudige kunnen zijn, gezien de animo. Dit laat duidelijk zien dat er veel behoefte is aan de BOVAG Caravantraining. De potentie voor rijscholen is bovendien fors gegroeid, omdat afgelopen jaar veel meer nieuwe en gebruikte caravans zijn verkocht. Inmiddels hebben 31 rijscholen zich aangemeld voor het geven van deze training en die zijn te vinden op de consumentenwebsite van BOVAG. 

Wilt u ook de BOVAG Caravantraining verzorgen? Meer informatie en aanmelden: kijk op het ledenportaal mijn.bovag.nl/caravantraining.

Lex Wierks erelid en Joris van Hintum nieuw in BOVAG-bestuur

Tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Rijscholen is Lex Wierks benoemd tot erelid van BOVAG Rijscholen vanwege zijn bijzondere staat van dienst voor de vereniging. Joris van Hintum werd verkozen tot bestuurslid.

De eigenaar van Verkeersschool Wierks in Dordrecht is al jarenlang BOVAG-lid en daarnaast onder meer bestuurslid en vicevoorzitter van BOVAG Rijscholen. Ook had hij jarenlang zitting in de BOVAG Divisie Transportopleidingen (DTO), een orgaan dat tot eind 2015 bestond. Momenteel neemt Wierks deel aan meerdere klankbord- en werkgroepen bij het CBR op het gebied van bus, aanhangwagen, vrachtwagen en transport. De leden verkozen tijdens de vergadering Joris van Hintum van Verkeersschool De Weerd uit Apeldoorn tot nieuw bestuurslid. Van Hintum was al adviseur van het bestuur en is kartrekker van de Werkgroep Arbeidsomstandigheden, die zich inspant voor een pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor leden. Onder zijn leiding zijn daarmee flinke stappen gezet. Zo staat in februari een informatiebijeenkomst op de rol voor leden over pensioenen en verzekeringen.