Fiscale regelingen

Er is een aantal fiscale regelingen die het makkelijk te maken om een elektrische lesauto (zakelijk welteverstaan) aan te schaffen. Dit zijn ze:

MIA en Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen, waaronder elektrische voertuigen of een oplaadpunt. Er zijn mogelijkheden binnen de MIA en Vamil voor investeringen in elektrisch rijden. Meer over MIA en Vamil op de website van de Belastingdienst.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Deze subsidie is bestemd voor ondernemers en non-profitinstellingen die één of meerdere emissieloze bedrijfsauto’s gaan aanschaffen. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden leest u op Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

BPM-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch zijn vrijgesteld van BPM. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

MRB-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

Bijtellingsvoordeel

Wanneer u een auto van de zaak rijdt en als u hierin per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, moet u bijtelling betalen. Stoot uw auto geen CO2 uit, wat het geval is bij een elektrische auto? Dan is de bijtelling lager.