Afbeelding

2x Tussentijdse Toets?

Sinds kort haalt het CBR nadat je kandidaat een TTT heeft gedaan de optie TTT uit Top voor deze kandidaat. Soms kan het weleens gebeuren dat je een kandidaat als onderdeel van het opleidingstraject (en in overleg met de leerling) nog een keer een TTT wil laten doen. Dit is nog steeds mogelijk, maar dan moet de leerling opnieuw een machtiging voor dit product afgeven.

Om te voorkomen dat rijscholen oneigenlijk gebruikmaken van de mogelijkheden om een TTT te plannen en dus extra examenplekken voor zichzelf veiligstellen waardoor het CBR niet goed kan managen op de capaciteit die ze moeten vrijgeven in een bepaalde regio, is TOP op deze manier bijgesteld.

Tijdig machtigen

CBR doet sinds het opheffen van de tweede lockdown regelmatig een uitvraag bij een groot aantal rijscholen welk verwachtingspatroon zij hebben voor de komende maanden (aantallen en eventuele wachtlijsten).

De dringende oproep aan iedereen is om de kandidaat zo vroeg mogelijk aan te sporen om het machtigingstraject in te stellen. Op deze manier kan het CBR nauwkeuriger bepalen wat de gevraagde capaciteit moet zijn en hierdoor de branche nog beter faciliteren om de doorlooptijden weer snel binnen de gestelde termijnen terug te krijgen.

Back-uptelefoonnummer

Tijdens de rijles kan er een ongeval plaatsvinden of wellicht ook nog andere voorvallen waarbij het noodzakelijk is dat er een ambulance ingeschakeld wordt. Hebben wij als branche dan onze zaken zodanig goed voor elkaar dat in geval van een ziekenhuisopname het thuisfront gebeld kan worden? Uiteraard vertrouwen wij op jullie expertise om zo veel mogelijk ongevalsrisico te mijden, maar voorkomen lijkt ons beter dan genezen.
Tip: Vraag altijd bij inschrijving een back-uptelefoonnummer aan je leerlingen.