Afbeelding
Foto:

Bijeenkomsten over beëindigen, overdragen of verkopen van uw bedrijf

BOVAG organiseert vanaf het najaar weer vier kennissessies waarin u meegenomen wordt in de belangrijkste onderdelen van een bedrijfsverkoop. Een adviseur van Alfa Accountants licht toe wat er komt kijken bij het overdragen en verkoopklaar maken van uw bedrijf. Ook zijn er ondernemers die hun ervaringen met u delen.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw bedrijf wilt verkopen. Een naderend pensioen, een opgezegd dealercontract, een structureel afnemend rendement of er ‘gewoon’ geen zin meer in hebben. In alle gevallen is het belangrijk om op tijd te beginnen, want een bedrijfsoverdracht neemt al gauw vijf jaar in beslag. Er komen fiscale, juridische en financiële zaken bij kijken. En er is een hoop om uit te zoeken: heeft u bijvoorbeeld pensioen opgebouwd in uw bedrijf? Kunt u leverancierscontracten zomaar beëindigen? Kan uw bedrijf onafhankelijk van u verder? 

Stoppen of doorgaan?

Tijdens de kennissessies ‘Stoppen of doorgaan?’ vertelt een adviseur van Alfa Accountants waar u allemaal aan moet denken. Draagt u uw bedrijf over aan een familielid of werknemer? Ook dan is er sprake van verkoop en is het nuttig om deze sessie te volgen. Naast de theorie is ook de praktijk een belangrijk onderdeel van de avond: een aantal ondernemers zal hun ervaring met u delen. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor het stellen van vragen. Meer informatie en aanmelden: kijk op het BOVAG Ledenportaal mijn.bovag.nl. De data zijn:
- Maandag 4 oktober 2021 in Zwolle
- Woensdag 10 november 2021 in Naaldwijk
- Maandag 4 april 2022 in Heerhugowaard
- Woensdag 11 mei 2022 in Mill.