Afbeelding

Achter de schermen gebeurt genoeg aan uitwerking rapport-Roemer

Algemeen

Emile Roemer overhandigde medio april dit jaar het rapport ‘Van rijles naar rijonderwijs’ aan toenmalig minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Bij die gelegenheid sprak iedereen de hoop uit dat het rapport niet onder in een la zou verdwijnen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en vragen we ons af of het rapport nog springlevend is of dat het inderdaad in de la is verdwenen.

Toen onlangs minister Van Nieuwenhuizen opstapte om te gaan werken bij een lobbyclub van energieleveranciers was de wereld te klein. Dit was, zo luidde de algemene reactie, ‘not done.’ Maar zoals dat gaat: een minister gaat en een nieuwe komt. Dat is Barbara Visser geworden en zoals we in de vorige editie al stelden, is de rijscholenbranche hier zeer gelukkig mee. Visser heeft zich in haar verleden als Kamerlid namelijk altijd een warm pleitbezorger getoond van puinruimen in de branche. Dat heet: de bakens staan goed.

Duit in het zakje

Bij de overhandiging van het rapport in april werd ook nadrukkelijk vastgesteld dat al het goede niet alleen van de minister moet komen, maar dat ook de branche een behoorlijke duit in het zakje moe..